16 de febr. 2011

Història de la cervesa

  • 4000 aC: Mesopotàmia (existència d’una beguda que s’obté per fermentació)
  • Egipte és el bressol de la cervesa on es considera un do diví.
  • De Egipte passarà a Grècia, i de Grècia a Roma on la batejaran amb el nom de Cerevisia (Ceres: Deesea de l’agricultura i vis: força) .
  • Edat mitjana: l’art cerveser és cultiva als monestirs cadascun dels quals elabora la seva pròpia cervesa.
  • La cervesa es converteix en un antídot per les epidèmies de l’època.
  • Al s.XII els cervesers d’ofici substitueixen gairebé en la seva totalitat els monjos en la producció de la beguda.
  • 1290 el Decret de Nuremberg regula l’elaboració de la cervesa. Només permet la utilització de l’ordi  com a cereal.
  • L’any 1716 Alemanya dicta la llei de la puresa que regula els ingredients de la cervesa: llevat, malt d’ordi, llúpol i aigua.
  • A Espanya la cervesa adquireix importància quan Carles I arriba a Espanya des de Flandes amb els seus experts cervesers.
  • El 1842 neix a Bohemia l’esltil cerveser Pilsen.
  • 1876 August K.Damm i juntament amb el seu nebot Josep Damm, introdueix a Catalunya l’art de la cervesa.
  • Actualment com a industria agrícola i com a sistema d’elaboració la cervesa continua constituint un art i un ofici així com una ciència malgrat tots els desenvolupament tecnològics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada