Col·lecció de cerveses.
Informació general sobre la cervesa i reportatge fotogràfic de les ampolles de cerveza de diferents països amb una breu descripció de cadascuna.
16 de febr. 2011
Història de la cervesa
4000 aC: Mesopotàmia (existència d’una beguda que s’obté per fermentació)
Egipte és el bressol de la cervesa on es considera un do diví.
De Egipte passarà a Grècia, i de Grècia a Roma on la batejaran amb el nom de Cerevisia (Ceres: Deesea de l’agricultura i vis: força) .
Edat mitjana: l’art cerveser és cultiva als monestirs cadascun dels quals elabora la seva pròpia cervesa.
La cervesa es converteix en un antídot per les epidèmies de l’època.
Al s.XII els cervesers d’ofici substitueixen gairebé en la seva totalitat els monjos en la producció de la beguda.
1290 el Decret de Nuremberg regula l’elaboració de la cervesa. Només permet la utilització de l’ordi com a cereal.
L’any 1716 Alemanya dicta la llei de la puresa que regula els ingredients de la cervesa: llevat, malt d’ordi, llúpol i aigua.
A Espanya la cervesa adquireix importància quan Carles I arriba a Espanya des de Flandes amb els seus experts cervesers.
El 1842 neix a Bohemia l’esltil cerveser Pilsen.
1876 August K.Damm i juntament amb el seu nebot Josep Damm, introdueix a Catalunya l’art de la cervesa.
Actualment com a industria agrícola i com a sistema d’elaboració la cervesa continua constituint un art i un ofici així com una ciència malgrat tots els desenvolupament tecnològics.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada